A vast improvement

To help physicians better serve the needs of their patients, EAPC designed a complete remodel for the treatment space of the Linear Accelerator as well as waiting and common space areas outside the vault of the Linear Accelerator. This new linear accelerator allows HealthEast Care System St. John’s Hospital to conduct more accurate and refined treatments for patients while providing a grand atmosphere within a relatively small room.

The point of design emphasis was the Linear Accelerator vault itself, with special attention paid to the strict requirements imposed by the inclusion of this new machine. All new casework and finishes were installed within the room. An enchanting and inviting display was created by a drop-down ceiling featuring fiber-optic panels and a cove with color changing LED lights. The ceiling layout and lighting were designed to enhance the patient experience, softening the room for an otherwise hard and chilled environment. Another highlight of this project was the sub-wait area located just outside the vault. This area included new work to the soffit and a new privacy glass wall configuration to meet the needs of the staff and their patients.